Overbrenging

De achterpoelies van een scooter bevinden zich achter de carterkap aan de achterkant van de scooter. Wanneer je de carterkap net los hebt dan kijk je tegen het koppelingshuis aan. Haal deze los, vervolgens kun je de poelie samen met de koppeling loshalen van de as. De poelies zijn in verschillende diameters leverbaar. Wat belangrijk bij poelies is, is dat de spiebaan recht is. Een orignele achterpoulie heeft een 'knik' in de spiebaan waardoor er eigenlijk altijd een verloop in toeren is. Bij poelies van bijvoorbeeld Malossi, Polini of Stage6 worden rechte spiebanen toegepast. Hierdoor kun je je scooter perfect op
 • Variateur

  De variateur, beter bekend als de vario. Hier vind je alle vario's voor je scooter! standaard vario, racevario. Een goede vario met de juiste rollen doet wonderen. Wil je sneller koop dan een Malossi vario of een Polini vario. In deze categorie vind je ook toebehoren zoals geleidehoeken (driehoekjes in de ramplaat) en halfpoulies.

 • Aandrijfsets

  Complete aandrijfsets inclusief vario snaar en eventueel koppeling.Ook Malossi overrange is nodig als je ook een Malossi racevario hebt. Omdat de halfpoelie samenwerkt met de variateur is het belangrijk dat de hoek hetzelfde is als die van de vario. Een aandrijfset bevat meestal een vario, poulie (achter), koppeling en v-snaar.

 • Koppeling en delen

  De koppeling zorgt ervoor dat het achterwiel pas begint te draaien bij een bepaald toerental. Heb je een standaard setup dan volstaat een standaard koppeling. Is je scooter sneller dan is het aan te raden een racekoppeling te kopen. Racekoppelingen zijn leverbaar van verschillende fabrikanten als; Malossi, Polini,stage6 en Doppler

 • V-snaar

  De V-snaar verzorgt de overbrenging van krachten tussen de vario en de poelies. Een versterkte v-snaar kan een uitkomst zijn bij een snelle setup. Bij voorbeeld een Malossi V-snaar

 • Rollen

  De rollen bepalen het toerental waarmee de scooter rijd. Natuurlijk zijn niet alleen de rollen bepalend voor het toerental, hiervoor is tevens de drukveer verantwoordelijk. Malossi rolletjes hebben een hoge kwaliteit en gaan daardoor extra lang mee.

 • Drukveer

  De drukveer zorgt samen met de rolletjes voor het toerental van de motor. Een sterke drukveer is nodig als je een andere uitlaat hebt geplaatst. Een standaard drukveer is uiteraard ook hier te vinden.

 • Koppelingshuis

  Hier hebben we alle koppelingshuizen voor je scooter. Het koppelingshuis dient ook warmte af te voeren. Wordt je koppeling te heet dan kan je een Malossi wingbell of een koppelingshuis van een andere fabrikant kopen.

 • Vertanding en toebehoren

  De vertanding bestaat uit twee gedeelten, daarom hebben we hier de primaire vertanding en de secundaire vertanding. De vertanding is de eindoverbrenging.

 • lazyload

  Kettingen en Tandwielen

  Bij tandwielen horen kettingen. Hier vind je alle kettingen en tandwielsets voor je schakelbrommer. Met een andere verhouding kan je de trekkracht en topsnelheid aanpassen.

 • lazyload

  Schakelpedalen

  Wel zo makkelijk om te schakelen met je schakelbrommer, alle schakelpedalen in verschillende uitvoeringen vind je hier.