Onderhoud

Onderhoud voor je scooter en gereedschap om het sleutelen aan scooters makkelijker te maken. Hier vind je het juiste gereedschap om bijvoorbeeld de koppeling van je scooter los te maken. Een zogeheten koppelingsleutel kan handig zijn als je een racekoppeling wil plaatsen of simpelweg de originele koppeling wil vervangen door een andere koppeling. Een koppelingsleutel bied de mogelijkheid het vliegwiel te blokkeren en daarnaast heeft de sleutel de functie de moer van de koppeling zelf los te maken. Wil je de vario loshalen dan heb je een variosleutel nodig. Deze varatieursleutel 'blokkeert' de vario en zorgt dat je de moer op de krukas los kan halen om zo de vario van de scooter te vervangen, schoon te maken of de rolletjes te verwisselen.
Hier vind je alle artikelen zoals olie, smeermiddelen en gereedschap voor je scooter. Het juiste gereedschap is het halve werk, dit geld ook voor het sleutelen aan scooters. Bij het plaatsen van nieuwe scooter onderdelen is het aan te raden gebruik te maken van het juiste scooter gereedschap. Wil je de begrenzers verwijderen of de vario vervangen dan is een variosleutel erg handig om te gebruiken in combinatie met een zuigerstop om de zuiger te blokkeren. Voor het loshalen van de koppeling is een koppelingsleutel nodig, met een koppelingsleutel kan je de (achter)kopppeling tijdelijk blokkeren en samen met een ratel of ringsleutel de moer van het vliegwiel loshalen. De koppeling zelf zit ook nog vast middels een moer aan de poulies van de scooter. Ook hier bied een koppelingsleutel uitkomst om deze moer los te halen om vervolgens de koppeling te kunnen verwisselen.
  • 2-takt olie

    Hier vind je olie voor 2-takt scooters. Kwaliteit olie van bekende merken als Castrol en voordelige olie van bijvoorbeeld Eurol.